Mina föreläsningar

BJORDs föreläsningar

Unna dig själv att må braKan bokas för föreläsningar  och som seniorambassadör


https://hjarnkoll.se/boka

Här nedan finns några av mina genomförda föreläsningar:

Webbinariet Suicidprevention i Värmland - Manlighet och Suicid


Jag presenterade samtalsmaterialet "Vi pratar om livet - en samtalsgrupp för seniorer"

Att leva med barn med speciella behov


Jag berättade om mina egna erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra. Vad viktigt det är att ta hand om sig själv först, innan man kan hjälpa andra. ”Tänk på att syrgasmasken som finns på ett flygplan. För att kunna hjälpa någon annan måste du själv ta på dig masken först!”


Jag delade med mig av vad viktigt det är att ge sig själv egen tid, vad som har hjälpt mig och de fick även förslag på rekreation.


ABF KARLSTAD

Kristinehamn,


Socialförvaltningen i Kristinehamns kommun och föreningen (H)järnkoll i Värmland bjöd in till en kostnadsfri eftermiddag på temat psykisk ohälsa. Syftet var att öka öppenheten och kunskapen inom området. Genom vårt arbete vill vi också förändra attityder och beteenden som kan leda till diskriminering.


Jag deltog med en kortvariant av min föreläsning "Unna dig själv att må bra".
Arvika på anhörigdag i församlingshemmet


Om du vill läsa artikeln i Arvika Nytt så finns den här:

http://nwt.se/arvika/2017/10/05/fokus-pa-anhoriga-som-vardarHej!

Har bara hört positiva saker av de som var där inget ris, alla tyckte det var en bra föreläsning där många kände igen sig.

Med vänlig hälsning  

 

Ebba Olsson

Anhörigkonsulent/Silviasyster

 


Den 30/3 2017  Föreläste jag på Säffle bibliotek.

Elizabeth Odalen Bjord "Unna dig själv att må bra"


Viktig dag kring anhöriga i Region Dalarna 23/3


Anhörigprojektet – om aktiviteter och kampanjen ”Vem hjälper den som hjälper”

Först ut bland föreläsarna var Ingrid Lindholm och Jenny Lindström från nationella Anhörigprojektet som presenterade vilka aktiviteter och insatser de åstadkommit hittills.


Elisabeth Odalen Bjord berättade sedan om sina egna erfarenheter om vikten att ta hand om sig själv och andra råd och tips på hur man kommer tillbaka.

– Tänk dig att det är som den information du får när du ska ut och flyga. Vid ett nödläge så ska du alltid ta på dig syrgasmasken först innan du kan hjälpa någon annan. Det är på samma sätt du behöver tänka om du är anhörig. Du behöver också skapa tid för att fylla på med ditt bränsle och må bra själv, säger Elisabeth Odalen Bjord.

Detta är en utmaning som anhörig att tänka på sig själv – men det är en nödvändighet. Hon gav också fler konkreta tips i vardagen. Gör en planering och lägg in tiden i din kalender, tipsar Elisabeth.


Deltog den 7 mars som en av föreläsarna på   Landstinget i Värmlands öppna föreläsning:

Att vara närstående till en person som har psykisk ohälsa


Med på bilden är:

jag, Fredrik Hjärthag och Maria Schnelzer.

Värmland bygger hållbar bro mellan Landstinget och kommunernas anhörigstöd 25/1 2017


Landstingets patient- och närståendeutbildning tillsammans med Värmlands kommuners anhörigstöd och Nka bjöd in till en dag för kompetensutveckling om stöd till anhöriga/närstående. Inbjudna var chefer och medarbetare i hälso- och sjukvård, kommuner, förtroendevalda och Handikappförbunden i Värmland.

Syftet med dagen var att ge kunskap angående stöd till anhöriga och att sjösätta ett kontaktformulär som skall underlätta samverkan och brobyggandet mellan landstingets verksamhet till kommunernas anhörigstöd.

Dagen invigdes av Landshövding Kenneth Johansson. Efter en kort informationsdel äntrade Gunilla Matheny scenen under temat Anhörigstöd i ett helhetsperspektiv. De 100-talet åhörarna fick också ta del av ett anhörigsamtal där Gunilla samtalade med tre anhöriga på scenen. En mycket lyckad dag som med stor sannolikhet möjliggör en framtida samverkan.Från (H)järnkolls ambassadörsinformation:


”Unna dig själv att må bra”


Elizabeth föreläser med fokus på den stora skaran anhöriga som gör ett enormt arbete för sina nära och kära.

Hon berättar om sina egna erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra. Vad viktigt det är att ta hand om sig själv först, innan man kan hjälpa andra. ”Tänk på att syrgasmasken som finns på ett flygplan. För att kunna hjälpa någon annan måste du själv ta på dig masken först!” Hon delar med sig av vad viktigt det är att ge sig själv egen tid, vad som har hjälpt henne och hon ger också förslag på rekreation.
Copyright @ All Rights Reserved